Rabo Ondernemers Academie

De Rabo Ondernemers Academie biedt ondernemers de kans om door te groeien!

Ondernemers hebben behoefte aan partijen die waarde toevoegen door op de juiste momenten specialistische hulp te bieden. De Rabo Ondernemers Academie biedt een groot pallet aan educatieve programma’s om ondernemers te laten groeien. Deze hulp kan bestaan uit het bieden van een netwerk, specifieke kennis of persoonlijke coaching. De programma’s zijn te onderscheiden op drie verschillende niveaus, binnen alle niveaus komen ondernemers samen en leren van elkaar.


Bij informatieve programma’s gaat het over losse kennisevents en het opbouwen van een netwerk. Zo zijn er ook intensieve programma’s, daar worden ondernemers interactief meegenomen in een programma van meerdere avonden. Bij de zeer intensieve programma’s gaan ondernemers echt over tot actie. Zij krijgen hier interactief onderwijs, maar daarnaast ook meerdere sessies persoonlijke coaching.

Zowel MKB als grootzakelijke klanten zijn van harte welkom bij de programma’s.

Circular Economy Challenge

Rabobank organiseert meerdere keren per jaar een CE Challenge. Dit is één van de grote business development programma’s van het jaar, waarin klanten van verschillende lokale banken in een cluster worden ondersteund bij de ontwikkeling van een circulair actieplan.


Het is een zeer intensief programma, waarin ondernemers actief hun bedrijf gaan verduurzamen.

Wij helpen ondernemers bij het ontwikkelen van een circulair business model en bieden een netwerk van klanten die met CE aan de slag zijn.

Daarnaast is het nevendoel van het programma om accountmanagers op te leiden tot strategisch gesprekspartner voor klanten die met een circulair plan aan de slag willen.

Ondernemers die mee hebben gedaan aan de CE Challenge hebben zichtbare resultaten geboekt op dit gebied. Grote stappen worden er gemaakt tijdens het programma en daarna. Samen naar een betere toekomst!.


De Rabo MKB LearnUp is een een leerzaam en kort programma handig voor elke groeiende ondernemer!

Rabo MKB LearnUp

De Rabo MKB LearnUp is een nieuw programma binnen de Rabo Ondernemers Academie. Het is een licht intensief programma bestaande uit 4 avonden waarbij elke avond een nieuw onderwerp belicht wordt, maar ondernemerschap centraal staat. Er wordt nu een pilot gedraaid bij Rabobank Gouwestreek. Tijdens de MKB LearnUp krijgen ondernemers een MKB LearnUp Canvas, een visuele plaat met vragen die bij de laatste bijeenkomst volledig is ingevuld en er een ‘Call for Action’ beschreven is. Na een succesvolle pilot wil de Rabo Ondernemers Academie de Rabo MKB LearnUp landelijk gaan uitzetten met behulp van social media, commercials etc.

Rabo Action Board

De Rabo Action Board is een initiatief ontstaan van de Rabo Ondernemers Academie en Oranjemund. Het is een zeer intensief programma ontwikkeld voor het ondersteunen van ondernemers in het helpen innoveren en groeien in de praktijk. Dit gebeurt doordat deelnemers vanuit vertrouwen, verbinding en samenwerking met elkaar, zoeken naar inhoudelijk solide oplossingen en ideeën, waarmee ze de volgende dag concreet aan de slag gaan. Het unieke aan dit programma is dat de Rabo accountmanager van de klant als coach een nieuwe waardevolle rol krijgt. Er ontstaat meer vertrouwen en rust tussen klant en accountmanager.

In ‘s-Hertogenbosch was het programma een groot succes voor de groeiende ondernemers. Veel lovende woorden over dit unieke programma waren terug te lezen in de ‘Dichterbij’.


Binnenkort start er een nieuw programma.

Telers Ondernemerschap Programma

Telers Ondernemerschap Programma is een zeer intensief programma binnen de Rabo Ondernemers Academie. Het is een specialistisch programma gericht op telers. In het afgelopen halfjaar hebben 19 telers meegedaan aan het programma en deze hebben 2 weken geleden hun eigen certificaat in handen mogen nemen. De groep telers die meedeelt teelde voornamelijk in het hardfruit en een enkeling in zacht fruit. Onderwerpen als strategie, leiderschap en teambuilding staan centraal binnen het programma. Daarnaast zijn de telers intensief gecoached en kwamen ze in aanraking met andere telers. Het delen van ervaringen blijkt toch altijd als zeer waardevol.

Interesse?

Bent u geïnteresseerd in een opleiding via de Rabo Ondernemers Academie? Inschrijvingen lopen altijd via de lokale Rabobank.
U kunt contact opnemen met uw lokale bank of u stuurt een mail naar: ondernemersacademie@rabobank.nl