TwenteGroeit

Op 12 april vond de dialoogsessie Twente Groeit plaats.

Ruim 120 stakeholders gingen met elkaar in dialoog om gezamenlijk te onderzoeken wat de kansen voor de regio zijn als de sectoren food, agri en tech in de regio Twente intensiever gaan samenwerken.
De dialoog had als doel gezamenlijk te onderzoeken welke kansen ontstaan wanneer Food, Agri en Tech in de regio Twente samen innoveren. En met elkaar te onderzoeken wat nodig is om deze kansen te verzilveren. Daarnaast is de inzet de stakeholders op deze samenwerking te activeren.

Na de presentatie door van de uitgebreide regioscan werden aan 12 tafels dialogen gevoerd o.l.v. getrainde dialoogbegeleiders. De samenstelling van deelnemers aan de tafels was gemêleerd: van agrariërs tot innovatieve start-ups, van kunstenaars tot CEO's en van vakspecialisten tot studenten van de universiteit TwenteTwenteGroeit

Op 12 maart volgden 4 medewerkers van Rabobank én 3 medewerkers van de partnerorganisaties de training. Zij gaan op 12 april als dialoogbegeleider aan de slag tijdens de bijeenkomst Twente groeit. In de training werd de centrale vraag van de dialoog als leidraad gehanteerd: Welke kansen en mogelijkheden zien we als we Food, Agri en Tech in Twente met elkaar verbinden?

In de wordcloud staat als reactie van de deelnemers op de training: ‘leerzaam’, ‘oefenen doet ervaren’, ‘interactief’. Ook de trainers Maaike van Leeuwen (Rabobank Dialoog Expertisecentrum) en Olga Plokhooij (Leerweg Dialoog) kijken terug op een mooie trainingsdag.

Met de opgehaalde inzichten wordt een visie ontwikkeld op belangrijke thema’s en mogelijke kansen voor de regio. Die kansen worden in de komende maanden in een kleinere setting uitgewerkt.

Twente Groeit is een samenwerking tussen IKT, TwenteBoard, LTO Noord, Provincie Overijssel, Innofood en Novel-T en de vijf Twentse Rabobanken: Rabobank Twente Oost, Rabobank Centraal Twente, Rabobank Noord en West Twente, Rabobank Rijssen Enter en Rabobank Enschede-Haaksbergen.

Inspiratievideo

Aftermovie

In samenwerking met:

Dialoogbegeleiders: Martine Boon, Christel Hoeksema, Maaike van Leeuwen, Ellen Braakhuis-Oude Breuil, Marike Boertien, Martine Boon, Anna van der Bijl, Chris Dood, Johan van Dragt, Hellen Huisstede,  Wouter van der Kley,Joyce Kloosterman, René Steentjes, Rowan Weenink, Laurens Weersink

Dialoogverslagleggers: Anne Marie van Oldeniel-Boerhof, Maartje van den Berg, Fleur Fransen, Esmee Haasdijk, Sadiye Çiftçi, Christel Hoeksema, Nienke Koerssen, Virginie Klunder,  Cindy Marsman,  Arie Moning, Jurgen Neimeijer, Anne Marie van Oldeniel-Boerhof, Evelijne Ruijs

RaboResearch: Rogier Aalders, Richard Scheper

Banking for Food Inspiration Centre: Martine Boon


Wil je meer weten over deze dialoog, stuur dan een bericht naar martin.landkroon@rabobank.nl


Contactpersoon dialoog expertisecentrum: Christel Hoeksema en Maaike van Leeuwen