Banking for Food

Dialoogsessie Champions Day 12.3 Voedselverspilling

Samen met andere grote bedrijven, organisaties, ngo's en de overheid, heeft de Rabobank zich aangesloten bij de Taskforce Circular Economy in Food (TCEiF).

De collega’s van Banking4Food deden een aanvraag voor een training dialoog begeleiden, omdat zij ervan overtuigd zijn dat zij deze methodiek en de vaardigheden die daarbij horen veelvuldig zullen inzetten. Op 13 maart zijn de eerste 7 collega’s getraind door Barbara Broeks (Rabobank Dialoog Expertisecentrum) en Olga Plokhooij (Leerweg Dialoog). In de reacties in de Worldcloud komen  ‘leerzaam’ en ‘kom maar op’ sterk naar voren. De collega’s hebben dan ook inmiddels al  aan verschillende dialoogtafels verslag gelegd of de dialoog begeleid.

Op 20 maart presenteerde dit duurzame genootschap de Nederlandse agenda en een kraakheldere ambitie: in 2030 moet in de gehele keten vijftig procent minder voedsel worden verspild. De Taskforce treedt gezamenlijk naar buiten onder de naam 'Samen tegen voedselverspilling'.

Tijdens het middagprogramma gingen In totaal  ca.  65 personen verspreid over 9 tafels onder leiding van een dialoogbegeleider in gesprek (waaronder ook twee Engelstalige tafels).  In deze dialoogsessie werden ervaringen en kennis gedeeld en onderzocht hoe ze deze gezamenlijk ambities verder kunnen gaan realiseren. De kern van de deelnemers vormden de leden van de Taskforce Circular Economy in Food. Dit zijn vertegenwoordigers van bedrijven in de F&A keten, ministerie van LNV, WUR, Rabobank en belangenorganisaties. Ook een aantal kunstenaars en studenten nam deel aan de dialogen. Naast de “Nederlandse” dialoogtafels hebben ook  internationale gasten, waaronder Rockefeller Foundation, WUR en World Bank) aan 2 dialoogtafels verkend hoe zij kunnen bijdragen aan het realiseren van  Sustainable Development Goal 12.3.

In samenwerking met:


Dialoogbegeleiders: Sandra Bindi, Martine Boon, Casper Hoenderdos, Ronald Korpershoek, Bernita van de Kreij, Guul Smeets, Jan Ummenthum, Marjoke Wildeboer, Frank van der Zanden

Verslagleggers: Lisette Mulder, Anna van der Bijl, Michele Waltman, Lonneke Kerr, Elian Stienen, Hellen Huisstede, Ellen Braakhuis, Dee van Ekeris, Nina Waldhauer (WUR)

Banking for Food Iinspiration Centre: Margit van den Berg


Wil je meer weten over deze dialoog, stuur dan een bericht naar: margit.van.den.berg@rabobank.nl

Contactpersoon dialoog expertisecentrum: Maaike van Leeuwen